KNIVTEST: Fällkniven PC

I denne uge er den svenske Fällkniv PC foldekniv blevet testet og vurderet.

Foldekniven fra det anerkendte brand, Fällkniven, lever op til producentens motto om en kvalitetskniv fra Sverige. Ikke nok med, at Fällkniven efter sigende har nogle af de bedste knive, så kan jeg netop nu bekræfte dette udsagn. For ikke alene kan kniven, trods den små dimensioner (bladlængde: 73 mm og totallængde: 174 mm), holde til en del og efter at have haft kniven i lommen den sidste uges tid, er den blandt andet blevet brugt til at åbne postpakker og andre små hverdagsopgaver.

Fällkniven PC anses for at være en letvægtskniv (66 gram) og det skyldes de exceptionelle materialer, som kniven er lavet af. Bladet er fremstillet af lamineret specialstål, der må siges at være et slidstærkt materiale, da bladet ikke synes at have fået én eneste ridse i ugens løb. Dertil hævdes det fra producenten, at kniven ikke kræver megen vedligeholdelse, hvilket jeg personligt lægger meget vægt på.

Fällkniven PC sort med alle funktioner

Fällkniven PC sort

Foruden de slidstærke materialer, har producenten ligeledes haft sans for de betydelige detaljer:

  • Skaftet er ergonomisk udformet og er ligeledes med til at give et godt greb.
  • Bladet er garanteret at være fyldt med styrke og skarphed ud over det sædvanlige.
  • Knivens lås er en ”liner”, som er kendt for at være en af verdens stærkeste.

Med de førnævnte egenskaber, taget i betragtning, anses prisen for at være passende. Man kan nemlig erhverve sig Fällkniven PC for et beløb mellem 710-730 kr. hvilket menes at være en god investering. De fleste kan nemlig nikke genkendende til, at når man først har bestemt sig for at gå med en lommekniv, så ombestemmer man sig sjældent.

Fällkniven PC

Fällkniven PC sort, sammenfoldet.

Fordele og ulemper

Fordele:

  • Ergonomisk og komfortabelt håndtag
  • Minimal vedligeholdelse
  • Mulighed for tilkøb: Fällkniven PEC Etui
  • Passer til enhver lomme

Ulemper:

Det er svært at udnævne nogle ulemper ved denne foldekniv, for i mine øjne, så efterlever denne kniv højere krav end mange andre foldeknive.

Konklusion:

Jeg synes, at Fällkniven PC er en foldekniv, der opfylder og lever op til alle typer af hverdagsopgaver. Det er svært at sige om denne kniv er 100% komplet, men jeg fristes alligevel til at sige, at den er perfekt til dens formål. Med dette udsagn og naturligvis dens minimale vedligeholdelse, i mente, vil jeg give den 5 ud af 5 knive.

Fällkniven PC sort

Fällkniven PC sort, alle funktioner.

Fällkniven PC army grøn, alle funktioner

Fällkniven PC army grøn, alle funktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *